Wie ben ik

Mijn naam is Linda Smit. Ik ben juf, docent en moeder. Daarnaast ben ik eigenaar van de praktijk “Leren bij Linda” in Wijhe, voor kinderen en jongeren met leerproblemen. Hier geef ik huiswerkbegeleiding en bijles. Alle trajecten zijn maatwerk, dus afgestemd op de persoon. Daarnaast help ik mensen, jong en oud, de regie over hun brein te krijgen via de MatriXmethode.

Wat is mijn motivatie?
Tijdens mijn werk in het  onderwijs heb ik veel cursussen gevolgd over ‘leren leren’. Zo raakte ik in 1997 geïnspireerd door de jaaropleiding Edukinesiologie. Deze kennis en oplossingen wil ik graag delen, daarom ben ik in augustus 2016 gestart met de praktijk “Leren bij Linda”.

Hoe werk ik?
Omdat elke persoon de volle aandacht verdient, werk ik één op één. Leerlingen/studenten  komen in mijn praktijk voornamelijk voor de ‘leervakken’. Omdat leren en bewegen elkaar versterken, oefen ik met de leerling/student o.a. door te bewegen tijdens het leren. Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van braingym-oefeningen om de samenwerking van de hersenhelften te stimuleren.

Wat is mijn aandachtsgebied?
Leerproblemen kunnen diverse oorzaken hebben. De afgelopen jaren heb ik me via verschillende cursussen toegelegd op de behandeling ervan. Van schrijfpedagogische hulp tot Jamara rekencoach. Bij de cursus “Leerproblemen de baas”, kwam ik in aanraking met reflexintegratie en visuele screening. Hierbij wordt duidelijk hoe belangrijk de oogsamenwerking is om visuele informatie goed te verwerken (een belangrijke check voor kinderen met dyslexie of ADHD) en hoe primaire reflexen je op latere leeftijd in de weg kunnen zitten. Met de cursussen Visueel Screener en de DPRI (Dynamic and Postural Reflex Integration) heb ik hier verdieping in gevonden.

Sinds september 2020 ben ik gecertificeerd MatriXprofessional. De MatriXmethode is een gesprekstechniek voor iedereen met een hulpvraag.