Wie ben ik

Mijn naam is Linda Smit. Ik ben juf, docent en moeder. Daarnaast ben ik eigenaar van de praktijk “Leren bij Linda” in Wijhe, voor kinderen en jongeren met leerproblemen. Hier geef ik ook huiswerkbegeleiding en bijles. Alle trajecten zijn maatwerk, afgestemd op de persoon.

Wat is mijn motivatie?
Leren en bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb tijdens mijn docentschap in het basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs veel cursussen gevolgd over ‘leren leren’. Zo raakte ik in 1997 geïnspireerd door de jaaropleiding edukinesiologie. Mijn droom om een eigen praktijk te starten en die kennis en oplossingen te delen, liet me niet los. Daarom ben ik in augustus 2016 gestart met de praktijk “Leren bij Linda”.

Hoe werk ik?
Omdat elke leerling de volle aandacht verdient, werk ik één op één. Leerlingen komen in mijn praktijk voornamelijk voor de ‘leervakken’. Omdat leren en bewegen elkaar versterken, oefen ik met het kind o.a. door te bewegen tijdens het leren. Dat kan op de trampoline, met het gooien en vangen van ballen en via andere bewegingsspelletjes. Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van braingym-oefeningen om de samenwerking van de hersenhelften te stimuleren.

Wat is mijn aandachtsgebied?
Leerproblemen kunnen diverse oorzaken hebben. De afgelopen jaren heb ik me via verschillende cursussen toegelegd op behandeling ervan. Van schrijfpedagogische hulp tot Jamara rekencoach. Bij de cursus “Leerproblemen de baas”, kwam ik in aanraking met reflexintegratie en visuele screening. Hierbij wordt duidelijk hoe belangrijk de oogsamenwerking is om visuele informatie goed te verwerken (een belangrijke check voor kinderen met dyslexie of ADHD) en hoe primaire reflexen je op latere leeftijd in de weg kunnen zitten. Met de cursussen Visueel screener en de DPRI (Dynamic and Postural Reflex Integration) heb ik hier verdieping in gevonden.

Wat zeggen anderen over mij

“Linda is een gedreven lerares, die rustig en helder de opdrachten aan haar leerlingen overbrengt. Daarnaast beschikt Linda over een ruime dosis humor, ieder kind zal op zijn/haar gemak bij Linda zijn!”

“Onze dochter is een aantal keren bij Linda geweest met het doel om handvatten te krijgen hoe de lesstof van bepaalde vakken beter onder de knie te krijgen. De wijze waarop Linda dit heeft aangepakt, sloot goed aan bij mijn dochter. Linda weet de juiste benadering en snelheid van nieuwe methodes toe te passen. Leren op maat!”

“E. vond het verleden week erg prettig; “Je hebt geen enkele afleiding alleen een tafel, stoelen, trampoline, skippybal en lolly’s.” aldus E.”